MASOWNICA PRÓŻNIOWA MS200V


Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek.W skośnie leżącym bębnie masującym zastosowano trzy spiralnie ukształtowane łopaty masujące. Wyładunek wsadu następuje po uruchomieniu bębna w przeciwnym kierunku do kierunku masowania. Wyposażenie: sterownik mikroprocesorowy, funkcje programowane: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania. 

Dane techniczne:

Pojemność całkowita [L] - 200

Maksymalny wsad [kg] - 120

Moc zainstalowana [kW] - 0,5

Pompa próżniowa [dm3/h] - 20

Sterownie - stałe obroty

Napięcie zasilania [V/hz] - 3x400/50

Waga [kg] - 250

Główe cechy konstrukcyjne:

- Małe, średnio i duże zakłady przetwórstwa mięsnego

- Labolatoria, restauracje, supermarkety, gastronomia

- Uplastycznianie i masowanie mięści, elmentów mięsnych, tusz, wędzonego mięsa

- Uplastycznianie i masowanie drobiu

- Marynowanie, konserowanie i peklowanie mięsa

- Miksowanie i solenie mięsa

- Peklowanie, konserwowanie i aromatyzowanie ryb i owoców morza.